Lyra Belacqua

Lyra Belacqua

Om Belacquas/ Ivanthes

I början av 20 talet började jag föda upp katter tillsammans med Björn M under kennelnamnet Ivanthes. Jag födde upp siameskatter och orientalkatter helt fram till 2019.

När jag köpte Lyra i september 2011 var det inte med tanke på att starta någon labradoruppfödning. Jag ville ha en lättsam hund med fart och goda mentala egenskaper, så jag köpte en valp från  kennel Jaktlågan. Efter 30år med schäfer var det som en dans på rosor att träna Lyra. Hon var smart och mentalt bra, och jag insåg att hennes mentala egenskaper var en otrolig tillgång och något att vara stolt av. Tyvärr är god mentalitet inte en självklarhet hos jaktlabradorer. Jag har och möter många blyga och rädda individer, det gjorde att jag slutligen bestämde mig för att para Lyra. Lyra har 16 valpar som jag är mycket stolt över och nöjd med.

Sedan November 2021 heter kenneln Belacquas. Mina tre första labradorkullar har prefixet Ivanthes men från och med kull fyra som föds 2022 kommer valparna ha prefixet Belacquas, efter Lyra Belacqua. I kenneln kommer även Ella Naustbakk vara delägare, så Ella och jag är Team Belacqua.

Kennelnamnet Belacqua, kommer från Lyra, Jaktlågans Elsanta. Lyra är uppkallad efter Lyra Belacqua, den lilla tuffa flickan i böckerna om Lyra och Guldkompassen.

Lyra Belacqua har tillträde till en sagovärld, där hon använder sin guldkompasser för att navigera. I denna underliga värld har alla har en daimon. Daimonen är ett djur, som är en del av ägarens Själ. Om daimonen eller den som hör i hop med daimonen dör, försvinnar båda. I bland tror jag att min daimon måste vara Lyra, för en sak är säker, den dagen hon är borta kommer en del av mig att gå förlorad. Men som tur är har Ella och jag många fina Lyravalpar och min fina Stenbury tik Governessan och gå vidare med.

Dela den här sidan