Dagens träning

22. nov, 2021

I helgen var Maria och jag i Halland och tittade på Mandylikes hundar och på Mandylikes Fantastik (http://labrador.nu/hund/2015/s2060815.)   som till daglig kallas Frej som ägs av Britt  N. Britt jobbar med hundar profetionellt, men inte jakthundar, men som specialsökhundar. Frej jobbar som narkotika hund. Han tränas lite i apportering och jag fick se honom jobba. En mycket sympatisk hund ,som jobbade metodiskt med bra fart och stil utan stress. Han var lugn och trygg att titta på och han visade en fin fin näsa. Jag fick oxå titta på två av hans söner två fina juniorer som visade upp ett fint sök pass inne i ett garage. Den ene med mycket fart och iver och den andra med lugn koncentration och fin metod.

13. nov, 2021

I dag hade vi förmånen att ha flera av Tesla barna på träning , samt några bonus vovvar . Kul att jobba med olika nivåer. Tesla Jamie valparna är nu så stora att de som inte har fått ordning på vem som bestämmer aktivitetsnivån,känner att nu är det snart nog. Det är som det brukar vara , den gulliga tiden är förbi 😜 Att ta makten över aktiviteten gör man genom att träna sin hund att respektera kopplets längd och att man inte får vara vill och galen inne i mitt personliga rum . Hundar som klampar rundt på min kropp eller rusar runt i koppel har tagit för sig på ett sätt som inte är bra varken för den eller för vår relation.I slutändan kommer du bli förbannat eller skadat ! Så våga sätta stopp för hunden ohämmade farand nära era kroppar eller för den sakens skull andras. 
Att gå tillbaka till de enkla övningarna  där hunden väljar bort att titta på det som är yttra stimuli och heller har koll på dig, är en viktig sak att alltid gå tillbaka till i träningen. En hund som väljer att vara inåt kommer inte rusa ut i kopplet eller styrtar fram direkt någon kommer närmare en fem meter. Att söka upp situationer som gör att hunde reagerar på saker den ser ,och där öva på att den själva väljer att vara med sin förare är ett bra sätt att förebygga problemer. 
Kämpa utmana och våga vara den som bestämmer ! Det kommer göra erat hund liv så himla mycket trevligare. Hundarna blir nöjda trygga och lugna och mysiga. 

12. nov, 2021

Att vara på jakt och i synnerhet Kvällssträck är en stillsam fin upplevelse I kväll 12/11 var vi iväg några timmar. Stilla fint väder och 35 fåglar. Nu är det slut på andjakterna och vi hoppas på några FT prov .

10. nov, 2021

Nu snart borde vi få klart med Belacqua den 15 går fristen ut för att protestera på vårat namn. 

Annars rullar livet som vanligt i novembermörkret. Edith är parat och hon är fortfarande sur efter att jag lämnade henne kvar i Danmark. 

För tillfället har vi en bonus hund här, "Jissa" Anne N s gulliga tik är på kollo här. Charlie är fortfarande kvar och kommer vara här till slutet på februari. 

Träningen med Tareq är som vanligt en prövning och jag river mitt hår och tycker att det är svårt. Men Ella tycker det är jag som har orimligt höga krav... Han är en mycket kraftfull ,snabb och högreaktiv hund. Jaktlusten räcker till fem. De fem sista träningarna har jag iallafall hållet mig på mattan och tränat på ett klokt och framgångsrikt sätt. DVS högt tempo,många val och svåra trixiga övningar på ett avstånd mellan 5 och 40 meter. Kontroll och tempo.