KJ´s Puppyschool

PUPPUSCHOOL  FÖR VEM?

Puppy school är till för förare som vill träna belöningsbaserad och som är intresserad av teorierna bak hur hundar tränas med vetenskapliga teorier som bas. Några mycket viktigt begrepp att förstå på djupet är följande, negativstraff, positivstraff, kvalitetssäkring och Premack princip.

Jag har länge grublat på företagande och varför jag inter bara startar? Jag är ingen företagare och tycker det är för mycket pengar med i hundträningen och synnerligen retrieverträningen. Nu  kostar det mera att gå till en tävlingsförare på kurs än vad det kostar att gå till en legitimerad psykolog. Det känns smaklöst för mig. 

När jag flyttade till sverige för över 30 år sedan ,blev jag så lycklig över SBK.En organitation  full av kunskap, med  ett tydligt mål att utbilda och inkludera nya hundägarna. Det var under den tiden då Lasse Felt, Kurt Blixt, Per Erik Sundgren , Börjesson,Järverud och många flera var drivande.

SBK hade oxå mängder av mycket rutinerade hundtränare som oxå var lärare och instruktörer i lokalklubbarna. 


Jag möter många hundförare som är så vilsna efter olika kusrser de  har betalat tusentalskronor båda för IRL kurser och digitala kurser, men de förstår inte vad , hur och varför man ska göra på ett vist sätt. 


Jag som jobbar i skolan med de som har svårigheter i  matematik och som har dåligt självförtroende jag vet att man måste anpassa undervisningen efter behov. Att ha en metod som inte är flexibel, anpassningsbar efter hunden eller hundföraren är en metodik som är undermålig. Att ständig utvekla sin  pedagogik och metodik är i mina ögon ett krav,om man jobbar med utbildning. Av detta blir jag båda frustrerad och fundersam. Precis som jag även blir i skolan när mina kollegor tycker det är fel på eleven.. 

 Är man profetionell hundtränare behöver man kunna anpassa sina metoder efter de elever man har.

Eller åtminstonde säga att "de träningsmetoder jag förespråker passar inte dig och din hund , så därför rekomenderar jag dig att söka hjälp någon annan stans. "

Belacquas valpköpare har fri tillgång  till mina 50 år av hundkunskap.

De som vill ta del av mitt träningssätt kan gå in på min YouTube kanal . Där finns gratis inspiration på hur man tränar belöningsbaserad på riktigt...inte bara med godis.